Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH
NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rolki V - opinie
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> SPRZĘT
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malew




Dołączył: 19 Kwi 2007
Posty: 44
Przeczytał: 9 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: zachodniopomorskie

PostWysłany: Nie 18:54, 05 Paź 2008    Temat postu: Rolki V - opinie

Witam szanownych kolegów. W sklepie internetowym centrum tyczki uwagę moją zwróciły w/w rolki. Dlatego zwracam się z prośbą do użytkowników , bądz osób które osobiscie widziały te rolki o wyrazenie swojej opinii. Z góry dzieki za odpowiedzi . malew

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nyny




Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 384
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Śro 20:21, 12 Lis 2008    Temat postu:

Przylaczam sie do pytania.
Mam zamiar niedlugo cos nabyc i rozwazam wybor miedzy rolkami V dokladnie miedzy trabucco, browning i tymi daiwa.
Trabucco widzialem i browninga tez i mam dylemat ktore.
doszly teraz te daiwy ktore kosztuja okolo 200zl jednak malo na ich temat wiadomo.
Dowiedzialem sie ze zasieg to 110cm, jedna opinie znalazlem na forum o tych rolkach a to troche malo. Nie wiem czy sa lozyskowane, jak ze stabilnoscia itd.
O trabucco napisano juz troche i same pochlebne opinie.
Takze szukam wszelkich informacji i sugesti na ktore sie zdecydowac.

pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Santo




Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: KRAKÓW

PostWysłany: Śro 22:40, 12 Lis 2008    Temat postu:

W Browningach tych poniżej 400 zł Wink strasznie delikatne gwinty .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariusz997




Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 895
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Żerków

PostWysłany: Czw 17:14, 13 Lis 2008    Temat postu:

Odpowiem tak
Swoje rolki zrobiłem za ok 70zł.
Wziąłem trójnóg od laser-wagi (identyczny jak w Daiwa)
Rolki kupiłem Trapera za 40 zł takie same jak Daiwa i pytam się z czego wzieła się ta cena 200zł??

Ogólnie te rolki Daiwa są lekkie i niezbyt stabilne, mogą sie przewracać pod cięższymy tyczkami.
Polecam Trabucco niema nic lepszego lub Colmic te takie czarne za ok. 300zł.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nyny




Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 384
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Czw 21:06, 13 Lis 2008    Temat postu:

Dzieki:)
I chyba po temacie, celuje w trabucco:)

pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Santo




Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: KRAKÓW

PostWysłany: Czw 22:05, 13 Lis 2008    Temat postu:

mariusz997 napisał:



Polecam Trabucco niema nic lepszego .


No polemizował bym :)najlepsze jakie miałem okzje widziec to rolki Sensasa tylko cena zaporowa z tego co pamietam ponad 500 zł .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stefiman
Gość






PostWysłany: Czw 23:08, 13 Lis 2008    Temat postu:

Trabucco V to badziew! Mam i bardzo szybko odpadły plastiki od regulacji przedłużek nóżek. Poza tym słabo się kręcą Sad
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mako87




Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Pią 10:40, 14 Lis 2008    Temat postu:

Te plastiki odpadają w tych trójnogach, a nie tylko Trabucco były na nich robione. Jednak co do jakości, biorąc pod uwagę to co w tej chwili jest na rynku są dosyć słabe.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mily




Dołączył: 19 Maj 2007
Posty: 232
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Pią 12:55, 14 Lis 2008    Temat postu:

Witam.
Od kilku miesięcy jestem posiadaczem rolek Trabucco (model 2008) kupiłem je na alle za ok 300pln, są to te same role co Browning Genius i Colmic Elite .
Są to najlepsze rolki jakie widziałem w życiu i cena też jest ok porównując z np. Browningiem który na Arnal Fishing kosztuje ponad 500pln.
Jeśli ma ktoś pytania to proszę pisać, mogę też wysłać fotki mailem gdyż nie potrafię wstawić na forum Embarassed

Pozdrawiam Miły

[link widoczny dla zalogowanych]

Udało się znaleźć Very Happy


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mily dnia Pią 13:17, 14 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szefomen




Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:30, 14 Lis 2008    Temat postu:

witam, korzystajac z okazji podepne sie do tematu... czy ktos mial do czynienia z tymi rolkami: [link widoczny dla zalogowanych] i tymi: [link widoczny dla zalogowanych] ?? chodzi mi przede wszystkim o to czy sa lozyskowane i stabilne, pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chajzer1




Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 198
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Police/k.Szcecina

PostWysłany: Pią 15:04, 14 Lis 2008    Temat postu:

Jeżeli ktoś miał do czynienia z rolkami TRAPERA V, które są widoczne w drugim linki poprzedniego postu, to niech powie czy te rolki są łożyskowane.

Jeżeli chodzi o mnie to bardzo chętnie zakupiłbym te roleczki: [link widoczny dla zalogowanych]
Uważam je za najlepsze w swojej klasie - czyli |_|...czysty profesjonalizm...łożyskowane i zastosowany patent z przechylająca się poziomą rolką powoduje szybkie i płynne jeżdzenie naszej tyczki. Podobno jeszcze firma SEYMO miała je w swojej ofercie, ale nie mogę nic odszukać w internecie. Jakby ktoś znalazł niech wstawi link do tego postu albo odezwie sie na PW...jedyna wadą tych rolek to cena - 600zl...w hurcie można je dostać za ok. 430zl. A podobno te SEYMO były o 100-200zl tansze. Szukałem w sklepach internetowych we francji i przy donrym kursie euro można zejść poniżej 400zł...ale jeszcze koszty przesyłki to też by chyba się nie opłacałoSad
Jeżeli chodzi o rolki V to nie mam zbytniego doświadczenia. Jeżeli już miałbym kupić z tego typu to wziąłbym te [link widoczny dla zalogowanych] ale tu tez cena 600zl:) Prawie identyczne ma colmic w swojej ofercie za 500zl, ale ma krótsze podajże nogi i wysuwającą się w pionie podpórkę.

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariusz997




Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 895
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Żerków

PostWysłany: Pią 15:22, 14 Lis 2008    Temat postu:

stefiman napisał:
Trabucco V to badziew! Mam i bardzo szybko odpadły plastiki od regulacji przedłużek nóżek. Poza tym słabo się kręcą Sad


Stefiman ale ja mówię o tych nowych na 2008 rok.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stefiman
Gość






PostWysłany: Pią 15:35, 14 Lis 2008    Temat postu:

mariusz997 napisał:


Stefiman ale ja mówię o tych nowych na 2008 rok.


Ja pisałem o tych:



Nie polecam!


Ostatnio zmieniony przez stefiman dnia Pią 15:37, 14 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mk77




Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 437
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Pią 18:45, 14 Lis 2008    Temat postu:

kurcze stefiman to mnie raczej zmartwiłeś bo do tej pory słyszałem o nich same pozytywne opinie no i cena na allegro tez przyzwoita, tak ze prawie byłem zdecydowany ale skoro mówisz że badziew to sie chyba wstrzymam jeszcze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kierownik78




Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 510
Przeczytał: 32 tematy

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin/Stargard Szczec./Kołbacz

PostWysłany: Pią 18:50, 14 Lis 2008    Temat postu:

Mi też takie już wysiadły co Stefimanowi. Teraz mam colmica te niebieskie łożyskowane i szczerze polecam bo kręcą sie wspaniale!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> SPRZĘT Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 1 z 10

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin