Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH
NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sensas Panier Match 600 - opinie
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> SPRZĘT
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qqryq




Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koło nr 28 Knurów

PostWysłany: Wto 9:45, 16 Lis 2010    Temat postu: Sensas Panier Match 600 - opinie

Z racji tego, iż czeka mnie zakup nowego kombajnu przeszukałem zasoby forum oraz internetu w poszukiwaniu tego najkorzystniejszego w cenie około 2 tysięcy złotych. Wybór raczej padnie na tego sensasa lecz chciałbym jeszcze usłyszeć ew. opinie użytkowników tego kombajnu.


Sensas Panier 600


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krawietz




Dołączył: 22 Lis 2007
Posty: 781
Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 10:27, 16 Lis 2010    Temat postu:

Nie ma w tej cenie bardziej korzystnego wyboru moim zdaniem. Oczywiście można szukać jakiś używek, ale jasno zaznaczyłeś że chcesz sprzęt nowy. To KOMPLETNY kombajn do którego tylko dokupić musisz grzebienie na topy. Same akcesoria to już spora oszczędność do tego funkcjonalny system transportowy. Miałem okazje oglądać ten kombajn i chyba moją moselle też zamienię na tego właśnie sensasa, chyba, że na 2011 rok pojawią się jakieś nowinki Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gobius




Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 143
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ostrów Wlkp.

PostWysłany: Czw 16:12, 18 Lis 2010    Temat postu:

Witaj
Sam ostatnio byłem u Krzyśka w sklepie i właśnie ten model sobie kupiłem. Uważam, że jest zajefajny jak na swoją cenę, a wyposażenie przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Brakuje tylko ramki z kuwetami, które u Krzycha kosztują około 120 zł (ramka i dwie kuwety z uszami sensasa) nóg do tego nie musisz już kupować bo w komplecie masz dwie dodatkowe jak znalazł do ramki. Ja dokupię jeszcze parasol na przynęty STONFO (mocowanie jest przy tacce widocznej na zdjęciu) i mam gotowe stanowisko. Grzebienie już miałem. Więcej na pewno nie potrzeba i na całość 2000 na pewno wystarczy.l
Aha, i jeszcze jedna ważna rzecz, a mianowicie do tego kosza pasują kasety Trapera znacznie tańsze od sensasa.


Post został pochwalony 1 raz

Ostatnio zmieniony przez gobius dnia Czw 17:50, 18 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Junior_OM




Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 335
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Marki k. Warszawy

PostWysłany: Pią 12:30, 19 Lis 2010    Temat postu:

Kupiłem ten kosz 2 tygodnie temu i z całą pewnością i odpowiedzialnością go polecam:) Kombajn wyposażony jest we wszystko czego potrzebujesz. No i cena oczywiście jest bajeczna. Zaznaczam że waże ok 120 kg i kosz utrzymuje mnie bez najmniejszego problemu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qqryq




Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koło nr 28 Knurów

PostWysłany: Pią 14:12, 19 Lis 2010    Temat postu:

Jeśli była by możliwość to prosił bym o podanie wymiarów złożonego kosza, zastanawiam się czy wejdzie mi od do samochodu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzysztof




Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 2973
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sob 10:12, 20 Lis 2010    Temat postu:

Tu jest chyba troszkę o tym koszu - tylko w "dziwnym" języku Wink

http://www.youtube.com/profile?user=carlosaf67#p/u/1/lQR1_NXowpY


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qqryq




Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koło nr 28 Knurów

PostWysłany: Śro 19:07, 08 Gru 2010    Temat postu:

Zdecydowałem się, zakupiłem – szczerze, pierwsze wrażenie zrobiły na mnie paczki niesione przez kuriera (pierwsza myśl - jak ja to zmieszczę do samochodu), no nic odpakowuje i miłe zaskoczenie, kosz nie okazał się wcale tak wielki ku mojemu zadowoleniu. Po przebadaniu organoleptycznym, testowaniu wagowo i stabilizacyjnie wrażenia pozytywne. Kosz bardzo stabilny z dużą opcją regulacji stóp, maksymalnie zaopatrzony w akcesoria, można by rzec, aż za bardzo no i torba bardzo obszerna, mieści wszystkie akcesoria. No jedynie do czego mógłbym się doczepić to brak instrukcji złożenia , gdyż pierwsze składanie trwało nieco ponad godzinę, nadmienię, iż jest to mój pierwszy kosz. Także za w miarę nieduże pieniądze otrzymujemy produkt profesjonalny, dobry jakościowo i przede wszystkim kompletny, polecam.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez qqryq dnia Śro 19:09, 08 Gru 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzysztof




Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 2973
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw 20:46, 16 Gru 2010    Temat postu:

Będę wdzięczny za podanie wymiarów tego kosza - szerokość i długość po rozłożeniu oraz ewentualnej wagi...może być bez osprzętu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qqryq




Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koło nr 28 Knurów

PostWysłany: Pią 9:05, 17 Gru 2010    Temat postu:

Długość- 760mm -z rozłożonym podestem; 510mm - z złożonym podestem.
Szerokość 640mm.Wartości mierzone w skrajnych punktach kosza bez osprzętu.
Wysokość samego kosza to 500 mm +120mm minimalnej odległości od stopy z zaciskiem w nodze.


Post został pochwalony 1 raz

Ostatnio zmieniony przez qqryq dnia Pią 18:43, 17 Gru 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qbaBrow




Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 939
Przeczytał: 8 tematów

Pomógł: 35 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: T.G.

PostWysłany: Pią 9:57, 17 Gru 2010    Temat postu:

Bardzo bym prosił o opinie użytkowników tego kosza po roku siedzenia na nim a najlepiej po dwóch. Proszę zaznaczyć również ile razy tego uzytkowania był na zawodach lub na treningu.
pozdr Qba


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pyton




Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 1979
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ursus

PostWysłany: Pią 16:42, 17 Gru 2010    Temat postu:

qqryq napisał:
Długość- 760mm -z rozłożonym podestem; 510mm - z złożonym podestem.
Szerokość 640mm.Wartości mierzone w skrajnych punktach kosza bez osprzętu.


A dało by radę jeszcze minimalną wysokość? Z tego co pamiętam, z oglądania kosza, będzie to najpewniej długość nóg... Byłbym wdzięczny Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biodar




Dołączył: 12 Sie 2007
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Sob 18:57, 18 Gru 2010    Temat postu:

Są trzy rodzaje nóg. Najkrótsze z tyłu, potem 4 sredniej długości i jeszcze 2 nogi b.długie extra.
Nogi najkrótsze - 2 szt mają po 53 cm jak sa złożone a 83,5 całkowicie rozłożone.
Nogi średnie - 4szt - mają po 63cm jak są złożone a 94 całkowicie rozłożone.
Nogi najdłuższe - 2 szt (te dodatkowe) - mają po 80cm jak są złożone a 120cm w całowitym rozłożeniu.

Jako użytkownik mogę dodać, że uchwyty do tyczki sa średniej jakości i mój jeden nieco pracuje bo imo maja za długie wysięgniki, a ten tylni powinien być całkiem inaczej rozwiązany. Dodatkowo mi delikatnie nie pasuje siedzenie, bo nie jest płaskie tylko taka górka i brak podparcia tyłka jak to jest np w Rivach, ale ogólnie kosz fajny. Do minusów zaliczę też dziwny pas transportowy - jak się usunie podnóżek to środek ciężkości jest tak ustawiony że podniesienie za pas grozi przekręcenie kosza wokół własnej osi - no ale nie każdy odpina podnóżek. Muszę też poprawić blokadę wsuwania dolnej kastey - za dużo wystaje i raz palucha przyciąłem bo chciałem szybciej wyjąć tą skrzynkę


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gobius




Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 143
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ostrów Wlkp.

PostWysłany: Sob 16:30, 08 Sty 2011    Temat postu:

Taak na palucha trzeba uważać, ja już dwa razy przyciąłem (raz zszedł pazur nawet), ale dla mnie to jedyny minus. Chciaż to co kolega napisał o uchwytach do kija, ja wolę także tradycyjne np. Rive od tych roleczek, ale to kwestia przyzwyczajenia.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
loro




Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krosno

PostWysłany: Pon 12:15, 10 Sty 2011    Temat postu:

Przy wietrze niestety tyczka z roleczek może wypaść, o czym przekonałem się w kubangu, więc proponuję od razu je wymienić a obecne zastosować np jako podpórka pod podbierak lub jeżeli mają gwint to jako jakąś fajkę itp Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sekret1




Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Kłobuck

PostWysłany: Śro 12:11, 19 Paź 2011    Temat postu:

Panowie ma ktoś wiedzę na temat tego który z tych koszy jest najnowszym modelem czy 600 czy 700 w jednym ze sklepów słyszałem, że jest jakiś najnowszy 650? tylko w necie czegoś takiego nie znalazłem. Przymierzam się do zakupu i prosił bym o informację.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> SPRZĘT Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin