Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH
NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Opinie na temat filmu: Grand Prix Polski Opole 2008

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> HYDE PARK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SECRET007
Administrator



Dołączył: 05 Paź 2006
Posty: 1185
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: TORUŃ / WROCŁAW

PostWysłany: Czw 11:23, 19 Cze 2008    Temat postu: Opinie na temat filmu: Grand Prix Polski Opole 2008

Osoby chętne zapraszam do wyrażania swoich opinii .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
katarina1234




Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jaworzno

PostWysłany: Pon 9:26, 23 Cze 2008    Temat postu:

Witam Smile, jak w temacie.. świetna muzyka w odpowiednich momentach trzymająca w napięciu, po chwili wprowadzająca w stan błogości i oczekiwania na tę największą rybkę Very Happy .. Ogólna oprawa również jak w poprzednich filmikach na poziomie jak najbardziej dobra robota Smile Jedno co jednak przeszkadzało to, że film opierał się na powiedzmy 4 zawodnikach.. Ja rozumiem, że trzeba przyciągać uwagę oglądającego, a okazy jakie prezentował nam Pan z Trapera były po prostu nie do pobicia przez innych, jednak jakieś krótkie migawki pozostałym zawodnikom też się należą Smile Zdaję sobie sprawę też, że w 3 godziny nie da się biegać od zawodnika do zawodnika ale no jednak czegoś zabrakło tym razem Smile Wiem...wiem, że nie jestem specjalistką w dziedzinie filmowania i może się poprostu nie znam Rolling Eyes Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thegamer




Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 175
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:18, 23 Cze 2008    Temat postu:

Jarek bardzo dobra robota, szczególnie do gustu przypadły mi hole dużych leszcz, wywiad na początku filmu, jakość obrazu oraz dobrze wkomponowana muzyka.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SECRET007
Administrator



Dołączył: 05 Paź 2006
Posty: 1185
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: TORUŃ / WROCŁAW

PostWysłany: Pon 14:29, 23 Cze 2008    Temat postu:

Cieszę się, że się podobał.
Wasze opinie są bardzo ważne, dla mnie.
Zaglądając do archiwalnych - można szybko przeczytać o tym jak Chcecie, aby poświęcić więcej czasu dla danego zawodnika - przygotowanie i w końcu samo łowienie.
Na zawodach jest to trudne do wykonania, gdyż musimy zdawać sobie sprawę o tym, że nie wszystko można pokazać.
Filmy poprzednie były bardziej nakładane na ilość zawodników niż na konkretną osobę.
Przed zawodami zawsze planuje się co chce się filmować, ale zawsze jest to nie możliwe do zrealizowania ( takie są ryby ) .
Trzeba dostosować się do warunków atm. oraz szczególnie dobrych brań.

Film ten był dla mnie najcięższy do zrealizowania z powodu filmowania dwoma kamerami ( a byłem sam ) .
Bardzo długo czeka się na branie dużej ryby ( na filmie trwa to minutę ) a resztę materiału się wyrzuca ( wyjątkiem był Wiktor W., który cały czas miał je w łowisku )
Od dawna chciałem zrobić film z Opola właśnie ze względu na duże ryby.

Obecne łowiska nie pozwalają na takie widoki, myślę, że nie udało mi się do tej pory i nie uda zrobić filmu z większymi rybami ).

Reszta filmów czeka na podkłady muzyczne które lecą ze Stanów od 2 miesięcy i dolecieć nie mogą...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez SECRET007 dnia Czw 10:00, 26 Cze 2008, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nyny




Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 384
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Wto 16:23, 24 Cze 2008    Temat postu:

Generalnie OK.
Dobrze ze sie skupilo na jednym zawodniku troche dluzej, jednak troche brakowalo tego pogladu ogolu lowiacych (chociaz migawki takie parunastu sekundowe przydalyby sie)..
Kolejna sprawa troche takich wywiadow przeplatanych malo w stosunku do GP.

Aha i czy przygotowujacy zanente zaraz na poczatku filmu to nie jest czasami Bezdzietny? bo ja tam chyba widze inne nazwisko w opisie..... (Albo ja juz jestem slepy;)

Generalnie znowu progres, ale wiadomo ze musimy troche pomarudzic;)
Czekamy na nastepne:)

pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SECRET007
Administrator



Dołączył: 05 Paź 2006
Posty: 1185
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: TORUŃ / WROCŁAW

PostWysłany: Wto 16:33, 24 Cze 2008    Temat postu:

To jest Polański bo w GPP Poznań 2007 miałem błąd

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nyny




Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 384
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Wto 16:37, 24 Cze 2008    Temat postu:

SECRET007 napisał:
To jest Polański bo w GPP Poznań 2007 miałem błąd


he he he

no to wszystko wyjasnione:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sniper82




Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 1001
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: śląsk

PostWysłany: Wto 21:37, 24 Cze 2008    Temat postu:

oj Jarku, na dużych rybach byś zrobił teraz fajny film w czechach na ME ponoć cłopaki doją jak wsciekli po 30kg w 2 godziny, leszcze i brzany po 4 kg. W zeszłym tygoniu był na treningu Alan Skothorn ( Może źle napisałem ale wiadomo o kogo chodzi) kolega mi mówił że w 2 godziny jakoś 30 kg rybek, z czego 2 brzany wazyły 7,5 kg. To by był dopiero film Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nodan




Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 760
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Wto 21:48, 24 Cze 2008    Temat postu:

sniper82 napisał:
oj Jarku, na dużych rybach byś zrobił teraz fajny film w czechach na ME ponoć cłopaki doją jak wsciekli po 30kg w 2 godziny, leszcze i brzany po 4 kg. W zeszłym tygoniu był na treningu Alan Skothorn ( Może źle napisałem ale wiadomo o kogo chodzi) kolega mi mówił że w 2 godziny jakoś 30 kg rybek, z czego 2 brzany wazyły 7,5 kg. To by był dopiero film Smile


MIałem na tyczce kilka brzan w ubiegłym roku, większość rwała przypony i wyciągałą gumę na maksa. Ale 7,5 kg!!! on to fedderem łowł?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sniper82




Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 1001
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: śląsk

PostWysłany: Śro 11:44, 25 Cze 2008    Temat postu:

dwie do kupy wazyły 7,5 kg Smile źle zrozumiałeś kolego nodan, poza tym oni tam łowią na przypony 0,16, 0,18 więc jakoś dają rade. Moim mozeniem jest kiedyś tak trafić na wode żeby złowic w pare godzin na tyczke przeszło 30kg ryb, fajnie muszą później łapy napierdzielać.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
trener30




Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 234
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzyce/Podkarpacie

PostWysłany: Wto 7:32, 01 Lip 2008    Temat postu:

Witam,
jestem po dwukrotnej projekcji tego filmu.Uważam ,że jest to dobry film instruktażowy jak holować wielkie ryby na tyczkę - to się Jarkowi udało.Kanał ulgi jest pięknym miejscem na zawody i na film(zieleń, zero samochodów,betonu itp).Sprawny montaż ,akcje z dwóch kamer dla mnie super aczkolwiek jeśli chodzi o zawaratość filmu to dla mnie GPP Poznań 2007 jest jak na razie nie do przebicia.
Mi osobiście podoba się pomysł aby przy kręceniu tego typu filmu z zawodów skupić się na niektórych zawodnikach i śledzić ich poczynania(tak jak w transmisjach z lekkie atletyki skupiaja się na tych najlepszych a nie pokazują wszystkiego).Obserwując w akcji Wiktora Walczaka można się było wiele nauczyć...
Pozdrawiam. Robert
czy będzie również film z tegorocznych Mistrzostw Polski?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SECRET007
Administrator



Dołączył: 05 Paź 2006
Posty: 1185
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: TORUŃ / WROCŁAW

PostWysłany: Wto 16:10, 01 Lip 2008    Temat postu:

trener30 napisał:

czy będzie również film z tegorocznych Mistrzostw Polski?


Tak będzie - informuję, że muzykę do filmu napisał znany producent muzyczny Karol Pokojowczyk, dzięki czemu film zyska sympatyków dobrego dźwięku Smile
Wszytko tak długo trwa, produkcje przekładam z miesiąca na miesiąc, ale zależy mi na tym, aby filmy były naprawdę dobre .


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez SECRET007 dnia Sob 14:01, 19 Lip 2008, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aleex




Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jamaica

PostWysłany: Sob 22:37, 16 Sie 2008    Temat postu:

To i ja dołożę swoje 3 grosze.

Film na pewno lepszy niż MP 2007, ale słabszy od GPP Poznań...skupienie się na Wiktorze Walczaku i na jego poczynaniach, to moim zdaniem strzał w 10!! Generalnie nie ma się do czego przyczepić, film jest zmontowany perfekcyjnie, muzyka nie męczy, to tyle jeżeli chodzi o plusy. Minusa dopatrzyłem się tylko jednego - NIE MA DEKORACJI ZWYCIęZCóW.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Aleex dnia Sob 22:37, 16 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> HYDE PARK Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin