Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH
NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Epiceine a biszkopty

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> DLA POCZĄTKUJĄCYCH
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MaLy Tarnobrzeg




Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 166
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okręg Tarnobrzeg

PostWysłany: Wto 13:20, 29 Cze 2010    Temat postu: Epiceine a biszkopty

Jaka jest różnica między epiceine a biszkoptami waniliowymi kupionymi w sklepie Question Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
uklej




Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 669
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Konin

PostWysłany: Wto 13:40, 29 Cze 2010    Temat postu: Re: Epiceine a biszkopty

MaLy Tarnobrzeg napisał:
Jaka jest różnica między epiceine a biszkoptami waniliowymi kupionymi w sklepie Question Laughing

Epicein to biszkopt z melasą, a biszkopt waniliowy to biszkpot z dodatkiem jekiegoś aromatu waniliowego.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
york




Dołączył: 29 Paź 2009
Posty: 259
Przeczytał: 10 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski

PostWysłany: Wto 14:12, 29 Cze 2010    Temat postu:

Epiceine jest firmy sensas i kosztuje 13 zł(u mnie w mieście) a zwykłe biszkopty z aromatem firmy XXX kosztują okolo 5-7 zł.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MaLy Tarnobrzeg




Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 166
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okręg Tarnobrzeg

PostWysłany: Wto 14:35, 29 Cze 2010    Temat postu:

wiem ze epiceine to biszkopty z melasa ale czy to ma bardzo duze znaczenie w łowieniu

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez MaLy Tarnobrzeg dnia Wto 14:36, 29 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jaqb




Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bogumiłowice/Tarnów

PostWysłany: Wto 15:46, 29 Cze 2010    Temat postu:

Można by kupić takie XYZ biszkopty i XYZ melasę i namoczyć je tą melasą , wysuszyć i potem zmielić ,może wyszło by coś ciekawego.

Pozdrawiam Jakub Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bladawiec




Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 4:39, 30 Cze 2010    Temat postu:

kiedyś dostałem o kolegi całą paletę ciastek korzennych przeterminowanych, zmieliłem je więc i zamelasowałem. Wyszedł bardzo fajny dodatek na leszczyka ale i nie tylko. Zamelasować można prawie wszystko i daje to dość fajny efekt.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pyton




Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 1978
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ursus

PostWysłany: Śro 11:40, 30 Cze 2010    Temat postu:

A jak wykonać melasowanie? Co trzeba zrobić żeby nam się to wszystko nie popsuło?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bladawiec




Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 12:00, 30 Cze 2010    Temat postu:

melasa jest bardzo dobryn naturalnym konserwantem. Sama w sobie dobrze się przechowuje i nie trzeba do niej dodawać żadnego konserwanta (podobnie jak miód). Chemikiem nie jestem ale chyba chodzi o cukier. A żeby coś zamelasować ja rozrabiałem ją (melasę) z wodą w porporcji 1:1 może być troszkę mniej wody. I tym namoczyć wszystko co się chce zamelasować dla lepszego rozporowadzenia dobrze wszystko przetrzeć ze 2 razy przez sito. I taki towar pakuję do worka strunowego zamykam możlwie jak sięda bez powietrza i leży spokojnie w ciemnym miejscu i się nie psuje.
Ja tak robię.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przemekbs




Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 75
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 13:31, 30 Cze 2010    Temat postu:

Ja nie rocieńczałbym melasy wodą w celu zamelasowania czegokolwiek-po co? Stwarzasz tylko ryzyko ,że coś skiśnie.Sama melasa super konserwuje produkty , trzeba tylko dokładnie wymieszać i gotowe.Co innego przy nawilżaniu zanety.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
uklej




Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 669
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Konin

PostWysłany: Śro 14:37, 30 Cze 2010    Temat postu:

Proponuję założyć nowy temat - Melasowanie
Temat dotyczy epicein i biszkoptu.
Na temat melasowania pewnie można by było duzo napisać. Wszak i gliny można melasować, melasę dodaje się do kasterów itd.

Niestety...nie idzie niektórych upilnować. Nie dość, że to już kolejny temat założony o epiceine to i tak po chwili zmienia postać...a opcja SZUKAJ działa i ma się dobrze


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> DLA POCZĄTKUJĄCYCH Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin