Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH
NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ko?owrotki Mivardi Turbo 3500 RD- opinie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> SPRZĘT
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cr4fty




Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 812
Przeczytał: 31 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Lipno

PostWysłany: Wto 16:03, 17 Sty 2012    Temat postu: Kołowrotki Mivardi Turbo 3500 RD- opinie

Witam serdecznie. Czy forumowicze wiedzą coś na temat tych kołowrotków - MIVARDI TURBO 3500 RD ? Dostępne są w sklepie u kol.Górka i cena całkiem niska . Jeśli ktoś z kolegów jest w jego posiadaniu to bardzo proszę o opinie na temat tych kołowroteczków.Zapewne przydadzą się nie tylko mi Wasze opinie.Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TriMack




Dołączył: 21 Lip 2010
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań

PostWysłany: Śro 7:08, 18 Sty 2012    Temat postu:

nie posiadam mivardi ale warto zauważyć, że to bliźniaczy brat
browninga xitan i dragona maxima match, milo rotary- te same przełożenia, wielkości, jedyne różnice to pojemności żyłki na szpulach -ale jak wiadomo te dane to praktycznie zawsze fantazja producenta.

xitan - model 4000 ciągnie ponad metr żyłki na jeden obrót korby (jest tylko wolniejszy od starego super x gtm), żyłkę układa tak sobie (ustępuje w tym shimankom gtm/stradic a nawet mitchelom laser/super match) ale źle nie jest. Na sucho kręci jak "ta lala", pod 30g wagglerem już trochę czuć pracę przekładni. Warto zwrócić uwagę na stosunkowo dużą stopkę, która nie do wszystkich uchwytów pasuje, podwójną korbkę która owszem ładnie wyważa i nie trzeba jej szukać ale czasem lubi się zahaczyć oraz tylko 1 szpulę zapasową (na dodatek głęboką czyli do spłycenia).

Do kręcioła nie mam zastrzeżeń, poza faktem, że pierwszy który kupiłem się rozklekotał (efekt betoniarki) już po nawinięciu żyłki i wrócił do sprzedawcy (pewnie jakiś felerny egzemplarz).

mivardi (ze względu na cenę) sam dokupię jak mi się moje maszynki wykoleją.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez TriMack dnia Śro 7:18, 18 Sty 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cr4fty




Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 812
Przeczytał: 31 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Lipno

PostWysłany: Śro 14:36, 18 Sty 2012    Temat postu: kołowrotki

Witam koledzy. Serdeczne dzięki za pomoc i opinię . Teraz mam orzeszka do zgryzienia. Posiadam Shimanko i chyba nic go juz nie zastapi w pracy ani w trwałości . (mam oryginałek japoński-ok.15 lat i jest cacuszko ) Dzięki i pozdro.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sarkos




Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 136
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 18:41, 08 Lip 2013    Temat postu:

ktoś jeszcze może napisać coś na temat tego kołowrotka? mam do przeznaczenia kwotę do 250 zł na jakiś ręciołek do matcha.

Corcast 8PiF Super Jet Match 2500

MIVARDI TURBO 3500 RD

oczywiście mam dylemat .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TriMack




Dołączył: 21 Lip 2010
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań

PostWysłany: Wto 6:17, 09 Lip 2013    Temat postu:

corcasty maja fajna szeroka szpule i ciągną ponad 90cm na obrót korbki
nieżle układają żyłke i .. to tyle z plusów .... lubią łapać żyłkę pod szpule i to je wg mnie dyskwalifikuje z zawodniczego łowienia (no chyba, że ktoś lubi ciągle kontrolować ułożenie linki i rozplatywać łamigłówki...)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sandofan




Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 327
Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: GUBIN

PostWysłany: Wto 7:24, 09 Lip 2013    Temat postu:

Jestem posiadaczem Turbo FD, kreciolek bez zarzutow, tak jak napisano wyzej nawija 1 m zylki na pelnym obrocie korbka, ukladanie zylki nie jest idealne ale wystarcza, pojemnosc szpuli tez ok 150 m zylki 0,16 wchodzi idealnie, hamulec przedni dziala bez zarzutow, cena tez pasuje, jest aktualnie w promocji w sklepie NIWA za 160 PLN jesli sie nie myle, w komplecie woreczek z miekkiego materialu na kolowrotek i dodatkowa aluminiowa szpula....powodzenia

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sarkos




Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 136
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 8:01, 09 Lip 2013    Temat postu:

dzięki za info Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> SPRZĘT Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin